Multidisciplinair team

 

Gerja Lakke (Msen)
Haptotherapeut  |  Fysiotherapeut BIG  |  psychosociaal therapeut (NVPA)

Met haptotherapie kan iemand weer leren ontspannen en vertrouwen op het eigen lichaam. Door gevoelens beter te herkennen, kan een patiënt zijn grenzen bepalen en patronen doorbreken die voor pijn zorgen.

Gerja Lakke werkt als docent fysiotherapie op de Hanze Hogeschool Gezondheid studies in Groningen. Multidisciplinair werken en stress preventie zijn de gebieden waarmee ze ook in het buitenland les en colleges geeft. Zowel vanuit haar werkervaring bij leefstijltrainingscentra als haar opleidingen Oplossingsgerichte Psychotherapie en Master Special Educational Needs, is zij betrokken bij onderzoek naar werkalliantie op pijn gedrag.  Letterlijk zicht krijgen op gedrag van therapeut en cliënt.

Gerja heeft een praktijk voor haptotherapie in het Medisch Centrum Spectrum in Meppel. Haptotherapie vormt een brug tussen fysiotherapie en psychologie.
Als fysiotherapeut (1980 te Dwingeloo) was zij al nieuwsgierig en wilde ze graag weten waarom de ene patiënt wel genas door behandelingen en een andere niet. Gevoelens en ervaringen kunnen zorgen voor pijn en blokkades in het lichaam. Inzicht helpt patiënten te ontdekken dat zij in staat zijn om veranderingen aan te brengen.

Zowel als docent als in haar praktijk zet zij alle kennis en kunde in die zij heeft opgebouwd vanuit jarenlange ervaring in fysiotherapie, haptotherapie en oplossingsgerichte psychotherapie.

‘When you change the way you look at things, the things you look at will change.’
(Max Planck, natuurkundige)

 

Kijk voor meer informatie op www.haptonomieinzicht.nl

BIG-registratie Fysiotherapie: 19034278904