Multidisciplinair team

 

Bianca Room (groen kader) Bianca Room
Registerpsycholoog NIP | Arbeid & Organisatie
Nevenrichting Klinische Psychologie
Emdr-therapeut

Bianca Room (1973) is Registerpsycholoog NIP | Arbeid & Organisatie, met als nevenrichting klinische psychologie.
Bianca heeft expertise en medische kennis opgebouwd in het begeleiden van mensen bij letsel van ongeval en in het omgaan met trauma, stress/burnout en chronische pijnklachten. Als zelfstandig ondernemer (sinds 2007) werkt ze op het snijvlak van werk en mentale gezondheid. Leefstijlgeneeskunde en mentaal en fysiek gezond oud worden is een persoonlijke ontwikkeling die je elke dag aandacht kan geven. Haar visie is ‘Gelukkig ben je als mens nooit uitgeleerd’.

Bianca is als psycholoog aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en opgeleid als als EMDR-therapeut en biofeedbacktherapeut. EMDR, eye movement desensitisation and reprocessing, is een (trauma) behandelmethode gericht op verwerking van herinneringen welke in het heden nare effecten geven. Haar belangstelling voor biofeedback en specifiek de hartcoherentie is gewekt toen zij merkte dat dit een laagdrempelige manier is om balans en herstel te creëren in gezondheid.

Daarnaast werkt ze met cognitieve therapie en pijn- en psycho-educatie. Sinds 2017 kunnen trajecten gecombineerd worden met het online trainingsprogramma Uit je hoofd, in je lijf. Vragenlijsten ten behoeve van diagnostiek worden ook afgenomen met een online testcenter.

Ze maakt deel uit van de adviesraad van stichting Whiplash de Baas, in het kader daarvan geeft ze lezingen en informatiebijeenkomsten gericht op de toegevoegde waarde van de rol van psychologie binnen het herstelproces.

Kijk voor meer informatie op www.BRpsychologie.nl